"Vi gör det här för att vara i framkant och möta framtidens krav"

När Business Innovation Day arrangerades för tredje gången 2016 var en av utmanarna Lars Karström delägare i företaget Air Green Sweden som bland annat tillverkar ventilationsaggregat. Lars hade i förväg anmält en utmaning som han ville ha hjälp med att lösa och få ett forskningsperspektiv på. Utmaningen matchades sedan ihop med universitetets forskare.

Lars Karström Air Green Sweden Business Innovation Day
Lars Karström från Air Green Sweden

- Vi vill utveckla våra produkter och göra dem smartare. Kan vi koppla upp ventilationsaggregaten mot internet och fjärrstyra dem öppnas helt nya möjligheter, säger Lars.

Ventilationsaggregat från Air Green Sweden sitter idag bland annat på det nya flytande huset i Sundsvall hamn där studenter ska testbo under ett år. Utmaningen som handlar om att göra dessa ventilationsaggregat uppkopplade kommer att behandlas av forskare från Mittuniversitetet som är experter på områden så som elektronik, radon och Internet of Things.

- Vi gör det här för att vara i framkant och möta framtidens krav och just mixen av forskare och entreprenörer tror jag är perfekt kombination för det, säger Lars Karström på Air Green Sweden.