BID

Till Business Innovation Day kan du anmäla in din utmaning och få hjälp av våra experter. Vi erbjuder en palett med kompetenser så som forskare inom elektronik, IT, teknisk kemi och fysik, affärsrådgivare och investeringsstöd.

Du beskriver din utmaning i vårt anmälningsformulär sedan matchar vi din utmaning med våra experter. Ta chansen att utveckla ditt företag tillsammans med experter!

För att kunna matcha din företagsutmaning med rätt experter så vill vi att du anmäler ert intresse i förväg. I anmälningsformuläret skriver du en kort beskrivning av utmaningen sedan matchar vi ihop er utmaning med de experter som passar er utmaning bäst. Det är dina frågor som bestämmer agendan och kompetenssammansättningen för mötet. I vårt utbud finns allt från forskare, studenter till affärsrådgivare och finansieringsexperter.

På mötesdagen

Inför mötesdagen matchas företagets frågeställningar ihop med lämpliga experter på området med syfte att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att hitta de bästa lösningarna på era frågor. Under mötesdagen träffar sedan representanter från ditt företag våra experter för att under en timme diskutera olika lösningar på utmaningen i en workshop. Gruppens storlek är 4-10 personer och en processledare deltar för att leda diskussionen framåt och dokumentera. Workshoppen är inte öppen för vem som helst delta på. Efter workshoppen finns det dessutom tid över för deltagarna att mingla med andra företag eller att följa upp diskussionen med forskare.

Resultatet

En månad efter Business Innovation Day får du ta del av dokumentationen från mötet inklusive slutsatser, förslag till nästa steg samt erbjudan om ett uppföljningsmöte. Vi kan erbjuda stöd för att få igång ett forskningsprojekt eller andra former av samarbeten med syfte att hjälpa er att lösa utmaningarna och skapa nya innovationer.

Vad är mervärdet för företaget?

Det är dina frågor eller utmaningar som är i fokus på Business Innovation Day. Våra experter kommer med förslag, nya infallsvinklar, idéer, vetenskapliga metoder och tekniska lösningar som är ovärderliga för fortsatt utvecklingsarbete. Du får också tillgång till unik kompetens genom nationella och internationella kontaktnät av forskare. Vi vill öka dina möjligheter till innovation genom samarbeten, samt diskutera uppdragsforskning och finansieringsalternativ.

Sekretess

Självklart har du som företag möjlighet till full sekretess gällande din utmaning eller frågeställning. Företagsutmaningen genomförs i enskilt rum med enbart företaget och forskarna närvarande. NDA/sekretessavtal finns förberett och äganderätten till nya resultatet eller idéer som utvecklas tillfaller företaget.

 

 

Våra experter

Forskare

Låt en forskare ta sig an din utmaning.

Affärsrådgivare

Våra affärsrådgivare har bred kompetens och lång erfarenhet av att bygga upp företag.

Finansieringsstöd

Om du söker finansiering kan vi bistå dig med rätt kontakter och förberedelser.

Studenter

Ibland kan din utmaning vara lämplig som exjobb eller studentarbete för några av våra studenter på Mittuniversitetet. Vi hjälper till att knyta kontakt med lämpliga studenter och handleder dem unde...

Tidigare utmanare

BID Företag

Läs mer om alla företag som tidigare utmanat oss.

Läs mer